IIS cannot start after upgrade to Vista SP1

Some time ago, I tried to start up the IIS Management Console on my Vista machine and I received an exception. After trying a few quick fixes, I gave up. I had several VPC images that I worked from and I didn't particularly need this machine to work when I had so many others.  However, I've been doing a great deal of development on this machine now, and having IIS working is obviously rather handy. So, I tracked down the exception and solved my problem. I thought I'd go ahead and chronical my adventures for anyone else who is having this issue and needs help.

[continue to Tobin Titus' blog]

5 Comments

  • hmmm.

  • Hello,

    I tried changing the file in:

    C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-iis-sharedlibraries_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_0eb2b0c8b7e74678\applicationhost.config

    The system wouldn't let me. Is this the right file?

  • No. The file you want should be in \windows\system32\inetsrv\config\

  • Hey! Good job man. My IIS was back again. Thanks alot you saved my time.

  • Hi,

    I started to getting this error. I try to access IIS after a long time. I check the applicationhost.config file and it already has the configHistory entry with the corrected values. I am in a deep trouble, any help is greatly appriciated.

    FYI. I upgraded to SP1 way back and I am 100% sure that I was able to access the IIS after that. My system is uptodate with Latest Windows updates. I have windows vista business edition (32 bit).

    Thanks

Add a Comment

As it will appear on the website

Not displayed

Your website